My Fellow Followers

Monday, December 20, 2010

Cerpen? Fanfic? Tak sama ea..^^

ACCCHHHHOOOOMMMMM!! Aish, dah mula balik penyakit aku. Dekat sini pun dah mula hujan, musim tengkujuh.


Okay, my new story for today 'Cerpen? Fanfic? Tak sama ea..^^'. Hurm.. aku dah stop posting cite 'Rainbow Romance malay version' sebab aku ada tempat yang lebih sesuai untuk aku mengekspresikan my talent in writing a fiction story. Plus, sapa nak baca cerita aku kat dalam nie kan?=.=

Aku berterima kasih banyak-banyak kat kawan sekolah aku yang kenalkan Asianfanfic.com kat aku. Dia lah yang banyak dorong aku untuk ketengahkan bakat mereka cerita yang tak betul nie kat website tue. Mula-mula aku tak berapa sure pasal tulis cerita kat situ tapi alhamdulillah lepas aku post cite kat situ, aku dah ada lebih daripada 5 orang subscriber dan selepas aku siapkan cite 'Wonderful Romance' aku, subscriber dah bertambah kepada 10 orang. Bangganya aku.^^ At least, there some people who read my story rather than I post here and no ones who read it.


Okay, nie la poster untuk fanfic aku yang pertama 'Wonderful Romance'. Well, sebenarnya cite 'Wonderful Romance' nie sama je macam cite 'Rainbow Romance malay version' yang aku post kat dalam nie. Bezanya, dalam AFF(singkatan untuk Asianfanfic.com) nie, aku kena write in English because majority of the readers are from the world. Yeah Yeah, I know I'm bad when it comes to write in English but at least I'm trying. Keputusannyer? Aku dah ada 10 orang yang subscribe untuk fanfic aku nie. *bangga sekejap. Petang tadi, aku dah berjaya menyiapkan episode atau chapter final untuk 'Wonderful Romance' aku. Terus aku klik pada COMPLETE yang menandakan fanfic aku dah siap.^^



Ha, yang nie la fanfic aku yang kedua. Tajuknyer 'I Love My Badgirl' dan aku baru jer kowt post dah ada 4 orang subscriber. Aku baru je post 1st chapter dan aku masih lagi belum ada idea untuk teruskan chapter-chapter yang berikutnya. Aku tak sangka yang aku punya bakat menulis cerita-cerita macam nie. Nampak sangat la yang aku ni jenis yang kuat berangan kan? Hahaha.. tak apa sebab nie sebahagian daripada kerja aku bila aku boring. Mana la tahu if suatu hari nanti aku dapat jadi seorang penulis cerpen or novel ker kan? Rezeki kan ada di mana-mana. Kiter yang kena pandai mencarik rezeki kita sendiri. Aku harap lepas nie, 2 fanfic aku nie takkan terkubur camtu jer. Bila aku boring, aku akan buat cerita baru. Sebenarnya, kebanyakkan daripada scene dalam fanfic aku nie adalah realiti sebenar yang aku lalui cuma tak ada la 100% aku letak dalam situ. Aku ada la ubah sikit-sikit. Well, that for today. Dah pukul 1 dah nak dekat kol 2 pagi tapi aku tak tidur lagi. Dah tak nak jadi burung hantu lagi. Okay la. Good Night Bloggers..^^

No comments:

Post a Comment

Yun sangat-sangat menghargai komen-komen dari anda kerana dari komen anda Yun ada semangat untuk menulis. Terima kasih ^_^