My Fellow Followers

Wednesday, December 8, 2010

RAINBOW ROMANCE-malay version-p6


Rumah Sungmin...

“Sungmin!!!!! Yah, aku rindu kat ko.” Kata Mi Hi lalu memeluk kawannya sebaik sahaja dia dan abg2nya sampai di rumah Sungmin.

Ketiga2 abgnya dan hankyung agk terkejut dgn tndkn Mi Hi yg agk tbe2 2. Mereka berpandangan sesama sendri seolah2 xpercaya dgn apa yg mrk tghg tgok skrg nie.

“Hohoho..Seminggu ko kt Busan, nape lgsung x call aku? Jahat r ko ni. Cian aku g skola sorg2. Nsb baik ader Kibum dgn Donghae. Lau x, mati kutu aku sorg2 dlm kelas 2 xde sape aku nk sakat.”

“maafla Mi Hi. Bkn aku xnk call ko p ko tahu la tmpt aku g 2 xde coverage sgt. Sb 2 aku xdpt call ko p aku aku de belikn ko sesuatu. Nk tahu x pe die? Jom, g bilik aku.” Sungmin menarik tgn Mi Hi dn mrk naik ke bilik di tingkat ats.

Heechul hnya mmerhati dgn ekor mata. Die rsau dgn kmesraan yg ditunjukkn oleh Mi Hi dn Sungmin. Bkn die x tahu mrk 2 rpt tp keakraban mrk berbeza dgn pshbtn biasa. Mana2 mrk prgi, kedua2 nya msti akn ikot skli. Kadg2 dia pelik knp adiknya 2 suka sgt bkwn dgnSungmin wlwpn dia tahu kedua2nya mglmi prstwa yg sme iaiatu khlgn kedua ibubapa mse usia muda tp bkn ke ini agk pelik? . Heechul hnye mbnrkn wlwpn pd mulanya die heran mcm dh xde kwn lain yg adiknya 2 nk bkwn. Dgn Sungmin jgk die nk bkwn. Sungmin pn mcm xksh kwn dgn adiknya yg agk boyish sdgkn Sungmin plak boleh dikatakan pinky boy. Mgkin mse mak Sungmin mngndungkn die,mk die tringin nk ank prmpuan p yg kuarnya llki. Sb 2 kdg2 Heechul pggl Sungmin prince pinky.Tp sekurg2nya die knl Sungmin mmdgkn Hankyung,abg Sungmin mrupakan kwn baiknya smsa di universiti dlu.

“Yah, Heechul, pe yg ko menungkn 2? Kami tny pn ko xjwb.” Sapa Hankyung.

Dia tahu apa yg sdg bermain d kpla kwnnya 2. Dia pn sma jgk dgn Heechul. Rsau tgok kemsraan antra Sungmin dan Mi Hi yg agk brbeza drpd btsn kwn.

“Xde pape la. Eh, mcmana dgn keje ko kt Busan 2? Ko dh jmpa keluarga yg ko mksdkn?” tnya Heechul.

“Sdh. Tp mnurut mrk yg tggl kt c2, llki 2 dh mnggl dunia sb sedih dgn kmatian isterinya dan adik lelakinya plak kata mrk brda di daerah ni.” Terang Hankyung.

“mksud Hyung, adk kpd llki yg mnggl dnia 2 ada kt cni?” sampuk Wookie plak.

“Hurm,mcm 2 la mgikut kata mrk kt sne. Mrk kata adk llki dia bwu je pndh ke cnie.”

“sapa name adk llki 2?” Yesung xmahu tlps pluang utk tahu hal ni.“Kalau xslp nme die Kyuhyun. Mslhnyer skrg kite kne crik die ni plak sb nk pstikn btol ke abg die dh xde.” Jelas Hankyung.

Dia xmahu terburu2 trus bgthu prsiden takut org tua mkin btmbh rse bslhnyer. ‘haish, btol2 memeningkn kpla aku’

Sementara itu d tgkat atas...

“yah, ni ke yg ko nk tnjukkn kt aku?” marah Mi Hi.

Dia ingatkan apa la td rupa2nya komik suju keluaran terbaru yg dibeli Sungmin smsa di Busan. Sungmin hanya buat muka cute die dpn Mi Hi dan trus dpt hdian balingan bantal kt muka.

“padan muka ko. Knon ko buat muka cute 2 aku cair la.” Ejek Mi Hi.

“ala, aku gurau aje la. Nah, ni utk ko.” Kata Sungmin smbil mghulurkan seutas rantai berbentuk love kpd Mi Hi.

“wow,cntiknyer rntai ni? Ni utk aku? Yah, Sungmin ah, saranghabnida..^^”

Berdegup jantung Sungmin bila mdgr ayt yg bru dikeluarkn Mi Hi. Dh mcm kne renjatan elektrik jer. ‘knp ni?’ getus hatinya.

“Yah, tlong pkaikn tuk aku” rengek Mi Hi mcm bdk kecik mnx coklat lagaknya. Sungmin dgn tgn mnggil pkaikn rantai kt leher Mi Hi tp dpt dikesan Mi Hi.

“knp ko mggigil? Ko ok x ni?” kata Mi Hi lalu meletakkn tgnnya di dahi Sungmin. ‘xpns pn.’ Katanya.

“Well,trima ksh sb rntai ni.” Kata Mi Hi lalu mncium pipi Sungmin.

Dia kmudiannya berlalu keluar mngglkn Sungmin tkebil2 di dlm bilik dgn tgnnya mmegang bhgian yg dicium Mi Hi.Setelah mgcpkn slmt mlm, mrk mngglkn rumah hankyung & sungmin dn kembali ke rumah mrk. Sepnjg dlm pjnln, Mi Hi bermain2 dgn rntai d lhernya. Wookie yg brda di sblhnya kmdian berbisik di tlganya tp mmpu ddgr Heechul yg sdg mmndu.

“Sungmin yg bg ke rntai ni?” tnya Wookie.

“Yup,die yg bg.” Kata Mi Hi dn tsnyum sndrik kmudiannya.

No comments:

Post a Comment

Yun sangat-sangat menghargai komen-komen dari anda kerana dari komen anda Yun ada semangat untuk menulis. Terima kasih ^_^