My Fellow Followers

Saturday, August 28, 2010

behind my brown eyes..

ini ada sebuah kisah.sebuah kisah cinta yg harus diceritakan.sebuah kisah cinta mengenai seorg lelaki dan seorang perempuan.kisah bermula pada awal thn 2001,seorg pljr prmpuan menapak msuk ke dlm kls bru yg dijanjikn dgn suasana bru,kwn bru dn hdup bru.hari pertama msuk sklh,gdis 2 sorg2 jer.xde sape nk kwn ngn die wlwpn die dh jd seramah yg mgkin.satu hai,guru kls 2 wt ptukrn tmpt dduk dan si gdis tsbut diarhkn dduk d sblh sorg llki.si gdis ni yg xpnh duk sblh llki srba slh sb skola lme die dlu llki dn pmpuan xbcmpur wlwpn sma kls.jd,dgn muke slmbe n cuaknyer,ddukla si gdis ni sblh bdk llki 2.mule2 sumenyer ok,bdk llki 2 xkaco die.tp msok ari kedua,dak llki 2 dh mule amek brg kpnyaan si gdis ni tnpa izin.si gdis ni yg mmg xske brg die di usik mgmuk n sjk drpd itu,si gdis mule mbnci si llki.sebaliknyer yg tjd pd si llki 2 sb die dh mule myukai si gdis 2.ats sb 2 la die sllu kaco si gdis 2 sb die suke tgok gdis 2 mnhn mrh krn geram dgn prgai si llki 2.dipndekkn cite,brlku la insiden d mne kedua2nya mula sdr yg mrk sbnrnye saling syg myygi tp msg2 malu nk mulakn dlu.dipendekkn lg cerita tggal 28/1/2006 dorng declare kapel.

dipendekkn lg cite(bape bnyk kali pndek daa),setelah hmpir 5 thn dorg kapel,badai melanda.biaselah dlm hbgn msti la de dugaan ye x.dan pada awal ramdhan thn 2010,si gdis trime sati msg drpd sorg prmpuan yg mberi amrn jgn hbgi si llki lg.knp???krn si llki tersbt tlh bertunang dgn prmpuan tsbut.hncur luluh hati si gdis itu krn impian yg dsgka akn disulami dgn kytaan msnh sekelip mata.si gdis 2 xsgka kesibukknnya dlm mgejar cita2 dijdikn alsn si llki tuk berpaling dari si gdis.akhirnya,si gdis dgn rase brt hati,merelakn pemergian kekasih hati kpd prmpuan tsbut.oleh sb insiden tersebut,si gadis mula nekad dan mnutup pntu hatinya untk mne2 llki lg shgga la die dipertemukan dgn llki yg bnr2 ikhls dan mmpu mmhmi serta dpt mnerima si gdis seadanya.

cerita ini cerita benar.sehgga kini gdis tsbut xmahu dn tkut andai ade llki yg mluahkn prasaan kpdnya krn bgnya sume 2 hnya mainan kata2 drpd seorg insan yg bnme LELAKI.sehgga kini,si gdis hnya mghbiskn masanya dgn segala mcm perkara hnya utk mlupakan kesakitan yg pnh dilaluinya.jika dulu,si gdis sllu mghbiskn masanye dgn mendail nombor kekasih hati kini si gdis lebh suka mghbiskn krditnya dgn mendail no ahli keluarganya.sesungguhnya segala yg berlaku ke ats diri si gadis ada hikmahnya.si gdis mula rpt dgn ahli keluarga dan sering mluahkan segla yg terpendam dgn ahli keluarganya dan mjdkn dirinya rpt dgn ahli keluarganya.kini,si gdis sdh boleh mnerima knytaan bhwa llki tersbut bkn lg miliknya..

Saturday, August 7, 2010

SAHABAT KARIB..

Aku pnya seorg kwn.LELAKI.Orang kata llki dan prmpuan xley jd kwn baik.Aku xpcye,sbnyer tgok aje kitorg.Aku kwn die dan die kwn aku.Hbgn kami xpnh mlntasi norma2 pshbtan.I love being his friend.Apa yg die lakukan utk aku mgkin org akn slhtfsirkan tp hkikatnye sgla apa yg dilakukan hnya ats nama PERSAHABATAN.He is special to me.There no one can replace his place as my friend.

But now,I'm truly hurt coz of him.Tindakannya kali nie amat2 mykitkan aty aku hgga aku mngis d dpn Yus.Tp die xslh.Die mmg xslh sb ni sume dh suratan drpd Ilahi.Aku xbley slhkn die tp aty aku sakit.Aku sdey,mrh sumenyer bcmpur aduk.Aku xmampu nk mrh die krn aku myanyanginya.Sayang seorg KAWAN.

Kalau aku tros cmni,die msti sdey.Aku kne kuat sb lau aku xkuat aku xkn dpt hrungi cbrn bgelar KAWAN.I'm so sorry FRIEND.Aku xley smbunyikn prasaan sdey aku bile tahu ko kemalangan.Dan lbey mykitkn bile aku org trakhir yg tahu.ORG TERAKHIR..YOU HAVE LOST YOUR MEMORY..all the memory between us have vanished forever..tapi pd aku,kngn 2 xpnh dan xkn trpdam dari ingatn aku wat slmanya....


video

Friday, August 6, 2010

MY FRIENDS...

FRIEND..
Enam huruf ini mberi bnyk mkna dlm khidupan seharian kita.Enam huruf ini jgklah yg mberi aku 1001 rse trutama kpd kwn2 aku.Aku tulis blog ni p lgsung xknlkn kwn2 aku kn?Ok la.arinie mood aku baik cket nk knlkn kwn2 aku.Kite brmula dgn rumate aku.



Ok.ni rumate aku.Name die Hamimahani Binti Saimin p lbh mesra ngn pggilan Mamie..Aku jmpe n knl ngn die mse 1st dtg Srwk ni.Then,jd rumate mase 2 mne2 g sntiase sme2.Yela,sme2 ank jhor and xknl sape2 kt cni lg so 2 yg sntiase besme(except for toilet la).Kitorg pn jdla rumate smpai skunk..huhu..Hopefully smpai grad.InsyaAllah.



Ha,yg ni lak namenyer Noorasima Binti Baharom(die mrh lau aku slh eja name die.ADER AKU KISAH??HEHE).Cmne aku knl minah Penang ni?Oh ya,aku knl ngn die dlm surau(fuh,tol2 tmpt pjmpaan yg baik).Kire berkatla pas pknln 2 kitorg tros rpt smpai skunk.De 1 accident mse aku knl ngn die ni.Mse 2,aku tgah frust(bkn sb pkwe k)sb ptptn aku direject(mse 2 la).Aku hmpir2 wt keje bodo(yg aku xnk wt sbnrnyer)then die pnyela berleter kt aku mcm xckup nfs.POTPET POTPET..Last2,kitorg sume ketawa. Itula yg mbuatkan aku sng berkwn ngn die.Peristiwa 2 jgk la yg mbawa kpd pknln aku dgn Auni Najihah Binti Mat Aris.



Cmne ek nk bgthu sal die.Erm..actually aku xbgtu mgetahui cite Auni sb die sorg yg pendiam.X bnyk sgt yg aku bley citekn sal die sb aku mmg xtahu pn..huhuhu..P in the conclusionnyer aku suke berkwn ngn die sb aku rse die xde bg mslh pd aku dan aku pn xkn bg mslh pd die.Yg aku tahu gdis dari Teluk Intan,Perak ni mempnyai aty yg ckup snsitif.Berjiwa lmbut gak bley ckp die ni.Ok,next..



Siti Hajar Binti Mansur.Gadis dari Bandaraya Bersejarah ni lak aku knl die mase kluar rmai2 gi Sarikin for our 1st time.Actually aku de knl ngn die dlm surau gak p mse 2 mmg xknl sgt cme afterward yg knl rpt smpai ke arini.Well,die pn sme mcm Auni xde pe sgt yg aku nk citekan sb aku lom lg de time tuk duk berdua ngn die and bckp from heart to heart.But what I can described bout her is she is kind of energetic person.Xtahu pnt,de je keje die nk wt.Coz of that xheranlah die pgg jwtn Bendahari dlm PSS.Trademark si dak Ct ni "FIGHT FOR YOUR RIGHT"..



Farhana Farhan Binti Abu Hanifah..The more older and youngest among us..hehehhe..Why?Die tua 2tahun dgn kitorng dan mrupakan ank bgsu dlm kluarga die.So,thats why la die older and at the same the youngest among us. Die mmg sweet and cntik.De 1 scene 2,mse kitorg g mkn rmai2 kt KFC Samarahan de 2 org llki follow kitorg.Bkn follow pn,follow sb Farhana la.hehehe..Kitorg tpkse sorokkn die kt sbuah kedai juz sb xnk diggngu lg.Klakar tol wktu 2.Mse 2 gak la kitorg knl ngn Abg Zam,pmilik kdai 2 yg kbtulan org Smnjung gak(sal tbe2 msuk Abg Zam lak ni?).After pstikn sume dh slmt,brulah kitorg jln balik ke kolej.Ala,sbnrnya lau kitorg kluar and Farhana ikut msti akn de kes org ikut sb Farhana kn cntik..Lain kali xmo r bwk Farhana lg..huhu..:P..Ok..NEXT!!!



Ha,ni lak Fairuz Binti Ahmad@Yus..Agk klaka gak cre die ni join kitorg.Pe xnyer siap mnx permission 2 nk join kitorg(egt mafia je ke kne mnx permission nk join?). Die ni ok la,hepy go lucky r gak cm yg lain2.Oh ya,die ni pn org jhor gak.Sme la gak cm Farhana td.Pe yg aku nk cite sal die ni ek?Ermm...pe2 je la..hehehe..Yg pnting die pn kwn aku gak.

Aku syg sume kwn2 aku.Lau kt Semenanjung,aku de keluarga aku p kt sini diorang la keluarga aku.LOVE U GUYS..MAY ALLAH BLESS OUR FRIENDSHIPS AND TOGETHER WE PRAY MAY THIS FRIENDSHIP WILL NEVER ENDS..


Wednesday, August 4, 2010

Amer....

Assalamualaikum...Klau sblum nie aku sllu bnyk membebel tntg perkara2 yg aku rse xpnting(xpnting ker?).Skrg ni aku terlintas tuk citekn pd korg tntg adik2 beradikku..Mmg dh sdia mklum aku ank kedua dri 6 beradik.Tp yg utamanyer aku bkn nk cite sal dri aku sgt p sal adik aku.Ya,adik aku yg kecik skli.Amer namanyer.Amer dilahirkan pd 17 April 2007(yg due nyer sptotnyer 21 April tp awl 3 ari).entah knp aku sllu teringatkn die sejak akhir2 nie. Bile aku call mak aku,nk ckp ngn adik,die lak xnk.Mcm2 alsn die bg(huhuhu..dh pndai dh die skrg). P pape pn, aku ttp nk ckp ngn die gk wlwpn die xnk ckp.huhu.. Aku rindu kt die..Sllu aku egt kt die..Dielah pengarang jantung aku ngn keluarga aku.Klau die xde,tah pe la jd ngn kitorng..Mesti jd sasau sb rindukn die,lbh2 lg mak aku.Yela,die yg melahirkan mstilah mak lbh rsa lau apa2 jd kt amer..Kasih ibu kn smpai ke syurga.
Alhamdulillah..td lps mgrib aku ada call mak n dptla jgk ckp ngn amer wlwpn skjp.Die tgh mkn n bile aku tnye makan pe die ckp mkn megi..Alahai kesian plak dkt syg aku 2.Akk die sndrik pn mkn megi gak(lau mls nk beli nasik).Tapi adtla,aku duk blaja lg.Mak xde nk tlong mskkn xmcm kt umah yg sntiasa dihidangkan lauk hasil air tangan mak..huhuhu..
Aku sertakan video yang aku hasilkan td(sumenya gara2 rndukn amer).Video ni saja aku hasilkan tuk tatapan aku bile rindukan amer.

video

Monday, August 2, 2010

starting the new life...

cak!! pe aku nak wat arinie.. well skrg aku dh msuk sem baru tahun baru n personaliti yang baru.(cewah..heheh). Aku dh jd senior skrg ni p aku rse junior aku ni cam xmesra alam tol la..agaknyer dorng ni xreti nak senyum gamaknyer..apa pun,aku rse akulah junior paling baik sepanjang aku kt sini..hehehe..
oh ya,aku skrg dah jadi ahli jawatankuasa kolej.aku jadi exco kemudahan dan keselamatan.(selamat ker?ntah.x tahu la aku).Mse mle2 aku bertanding aritu,aku tergagap2 atas pentas dan mase mengundi,aku cume dapat 90undian jer..kesian kan aku?mmg kesian pn..aku mngis la jgk sebab dpt undian yang paling sikit berbanding rumate aku sendri..actually,die pon bertanding gak p die pnyer undian dapatla dlm 147undian sdgkn aku?huhu..sdey beb.p xpela,atleast aku de gak jawatan dalam kolej ni..pape pon,xde la aku ssh blkng ari..hehhe..
skrg sjk2 dh dh jd senior ni,assgment pon berlambak2..satu pn x wat lg.padahal lg 2 mggu je nk antar.tapi,akn ku usahakan shgga aku berjaya..go go chaiyok..huhu..
ermmm....sbnrnyer tujuan aku wat tajuk 'starting the new life' ni sbnrnyer smpena dri aku yg kembali single.kenapa?sb mse 1/6/2010 tepat kol 6.24pm(aku agak2 jer) die aka farhan tinggalkan aku.kenapa die tinggalkan aku?die kata aku ngn die dh xley nk sehaluan lg ngn aku or sng aku yg xley sehaluan ngn die.mule2 mmg sdey p lps 2 mak ckp knp aku nk kt org yg sllu skitkn aty aku,ske pukul aku dan banyak lagi la.x dinafikan aku mmg sygkn die lg p pe yg aku ley wt?aku xmampu nk lwn takdir.then,aku cube tuk luperkan die walaupon sbnrnyer aku xbley nk lupekan die..yela,lame 2 aku kapel ngn die..tibe2 clash cmtu jer.nasib baik aku de kawan yang mmhmi cm dauz ngn dewi.rsenyer lau dorg xde,aku ley jd gler kot..p sekejap je la gler aku 2..hehehe.skrg ni status aku single p aku ltkkn x available sb aku cm xpcye ngn kapel2 ni.aku takut t bile aku dh mule syg kt llki 2,die lak yg tgglkn aku(lau aku yg tgglkn die,2 lain cite k).kisah cinta aku ngn farhan terkubur cmtu jer.kdg2 aku jeles bile tgok org lain dating,dpt call dari pkwe p aku?habuk pn tarak..sedey seyh....