My Fellow Followers

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Assalamualaikum..


Petang nie n3 Yun berkisar kepada kenangan masa sekolah dedulu. Sekarang dah tak sekolah tak semestinya lupa kenangan masa sekolah dulu.

Ceritakan apa saja kenangan ( pahit atau manis ) bila korang terkenangkan bekas sekolah anda .. samada bersama rakan , guru atau kegiatan kokurikulum anda .. tak kisah laa.. janji jangan lucah atau mengarut ! 


Yun tak tahu la nak classified kan cite kenangan nie pahit ke manis tapi takpelah. Cite nie masa Yun di hujung tingkatan 5. Yun dengan sorang lagi kawan Yun, Justin merupakan editor untuk majalah sekolah. Kitorang wat satu ruangan seloka untuk guru2 yang mengajar kelas 5 Amal (Sains Tulen) tapi malangnya salah seorang daripada cikgu kitorang tak suka. Dia kata kitorang menjatuhkan air muka dia sebagai seorang guru padahal sebelum kitorang publish majalah, kitorang dah tunjuk pada PK HEM dan guru yang lain. Semua cakap okay takde masalah sebab tue kitorang publish.


Tapi disebabkan kitorang final student kat situ, kitorang pun pergi la minta maaf and seriously! She didn't want to forgive us siap ugut lagi nie. Dia kata akan adukan dekat Menteri Pelajaran dengan kerabat Sultan Johor. Seriously masa tue Yun dengan Justin dah mati akal tapi mujur cikgu2 lain menyokong kami. Benci betol cikgu tue pada kami sampaikan masuk kelas langsung tak pandang muka kitorang. Kitorang pe lagi, wat bodo je la sebab cikgu2 yang lain kata masalah tue kecil tapi die sengaja besar2kan. Yang lawaknya, die cakap die takkan maafkan kami walaupun die dah mati and then Justin dengan selamba badaknyer pi cakap,


It's okay, nanti I gali kubur die and paksa die maafkan kita then baru I kambus balik.

But, masa hari pe tah Yun dah lupa, cikgu tadi peluk Yun and doakan kejayaan Yun dalam SPM and Alhamdulillah Yun dapat B3 untuk paper subjek cikgu tue. Sampai sekarang, if Yun balik and saja singgah kat sekolah tue mesti Yun teringat cite nie.:D

p/s: cikgu tue selalu cakap die de keturunan dengan kerabat Johor.

8 comments:

  1. Pengalaman indah tu, hehe..
    Datang dari segmen abg ben.

    ReplyDelete
  2. saye pon kalau lalu kat sekolah mesti teringat kenangan2 mase sekolah :)

    ReplyDelete
  3. cikgu tu belum matang agaknya. small matter aje yg di perbesar-besarkan. moga Yun dapat pengajaran dari apa yg berlaku. keturunan bukan jaminan syurga pun.

    ReplyDelete
  4. huhuhu...brani nyer justin tu :D

    ReplyDelete
  5. nana kalau ada masalah ngan cekgu, tak boleh stadi wor. lebih2 lg kalu cekgu tu guru kelas. tekanan.

    singgah dr belog ab ben :)

    ReplyDelete
  6. mak aihh, siap nak ugut kat kerabat tu..hebattt

    kite pun tergedik-gedik join segmen ni jugakk ^^

    ReplyDelete
  7. cakk cakk..hehe teringat zaman sekolah, singgah dari blog abg ben ! jom vote abg ben kat sini ! :)

    http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  8. kenangan terindah adalah di alam persekolahan..
    di situlah bermula segala galanya..

    jom intai2 blog saya..

    ReplyDelete

Yun sangat-sangat menghargai komen-komen dari anda kerana dari komen anda Yun ada semangat untuk menulis. Terima kasih ^_^