My Fellow Followers

Wednesday, January 26, 2011

260111-Am I look PABO to you?

Sepanjang minggu nie aku rasa macam nak bunuh orang jewk. Aku sangat sangat tertekan dengan seseorang yang perasan diri die tue bagus. Aku tahu aku sendiri tak ada la perfect mana tapi janganlah menambahkan beban yang aku memang dah sedia pikul nie. Penat tahu tak?>.<


Sesedap mulut die berkata kata tentang kelemahan aku. Kelemahan sendiri nak ditutup dengan daun kelapa. Paboya. Cakap senang tapi bila diminta tolong, hampeh!


Aku tak tahu sebenarnya apa masalah or anything yang tak kena dengan this guys. Seolah olah apa yang aku buat salah di mata mereka. Hallo, this is the 21st century okay, not the colonial time anymore. Everyone have the right to stand with what they are saying.


I did my work with all intention to it. I lost my best sleep, I lost my yummy meal just because of this stupid birokrasi yang sampai bila tak akan pernah habis. Takkan semua keje aku nak buat seseorang? Ketua yang baik adalah ketua yang tahu membahagikan tugas. BULLSHIT! >.<


Aku bahagikan tugas makin pening kepala aku bukan menyenangkan. Semuanya buat keje lepas tangan. Better aku buat keje sorang sorang daripada berkumpulan. Lepas nie jangan harap aku nak bekerjasama dengan kau lagi. Jumpa kau kat sini pun dah cukup menyemakkan mata aku apatah lagi bila bekerja dengan kau.


Gara gara kau aku hampir hampir kehilangan apa yang aku ada. Aku hampir kehilangan kawan baik aku gara gara terlalu busy uruskan benda nie semua seorang. Mujur kawan aku seorang yang memahami. Kalau tak, kau lah orang pertama dalam muka bumi nie yang aku bunuh. I meant it.

2 comments:

  1. sakit kowt beb..smpai bile aku nk kne tndas jewk.p mjur sume bjln lncr..

    ReplyDelete

Yun sangat-sangat menghargai komen-komen dari anda kerana dari komen anda Yun ada semangat untuk menulis. Terima kasih ^_^