My Fellow Followers

Monday, March 14, 2011

Jom Cari Gaduh dalam 'Segmen: Ben Ashaari Soal Cinta'

Cak!!,, Asek2 entry baru an. Takpe2, letak jap note IPAP kat tepi. Jom teman aku join segmen Abg Ben nie. Tapi sebelum tue, nak tanya. Lau single cam Yun nie ley join ke bang? O.o? Ala, join jewk la. Bukan kena bayar pun. kikikiki...


Disebabkan aku nie jenis yang suke mencapap, sekali ternampak la satu segmen kepunyaan Abg ben yang menarik minat aku. Segmen: Ben Ashaari Soal Cinta. Abg ben bagi soklan and thank God soklan tak susah cam soklan Dr. Sofia bagi masa Midterm SI aritu.(-.-")

Soklan Abg Ben beserta dengan jawapan aku.

Q: LELAKI pilihan Yun?
A: Semua nak lelaki baik, kuat agama, penyayang dan etc kan? De tak cnie yang suke lelaki jahat? Bagi aku baik ke jahat ke lelaki tue same jewk. Tapi, lelaki yang bakal mendiami hati nie (mudah2an) mesti sayang keluarga aku sebagaimana aku sayang keluarga aku coz my family is my PRIORITY.

Q: Perlukah lelaki SEKSI? Definisi SEKSI seorang lelaki bagi Yun.
A: Erk, perlukah jawab? Seksi lelaki ialah mata bagi aku ler. Auw..aku suke tengok lelaki yang punya mata yang seksi. Dalam geng blogger aku (lelaki saja) de la sorang dua yang punya mata yang seksi. Hehehe.. siapakah mereka? Aku suke stalk blog dorang nie. P asenyer dorang dah de  yang punye kowt..(+.+)

Q: LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah Yun rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta Yun ? Apa jadi selepas dah miliki cinta Yun?
A: Memang lelaki sanggup berkoraban demi cinta. Tak semua lelaki cume berkorban sebelum. Bile dah miliki cinta si gadis pun, si lelaki tue masih berkorban gak. Berkorban dari segi masa. Berkorban la jugak tue kan.

Q: Pastinya Yun tidak sanggup BERMADU bukan? Kenapa? 
A: Dapat payung emas kowt, sape taknak. Tapi aku bukan camtu. Aku berada dalam golongan perempuan yang tak suke dimadu. Madu memang manis tapi pahit bile dalam sesebuah hubungan.

Q: Jika Yun mengetahui pasangan Yun punya teman wanita lain , apakah yang akan Yun lakukan?
A: Oh NO!!! Pernah kowt jadi dulu. Masa tue hujung bulan 7 tahun lepas. Sekali de sorang pompuan mesej marah2 sebab mesej pakwe die. Tettt..time tue, dah tahu die de pompuan lain. Yang tak buley blahnyer, dak perempuan tue ngaku dah setaun kapel. What the?? Setaun die tipu aku idup2. Dush, memang perit la kan. Mentang2 Yun jauh, die ley men kayu 18 pulak an. Bulan2 pose aku maki hamun lelaki tue, dah kurang pahala pose p pe nak wat kan? Dah tue yang die plih. Last2, no hi2 but more to bye2.

Q: LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang?
A: Depends. De gak perempuan yang berlaku curang. Same jewk kite nie sebenarnyer. Yang bezanyer jantina.kikiki

Q: SETIA... pada pendapat Yun , siapakah yang lebih setia pada cinta? Apakah buktinya??
A: Perempuan. Sebab dulu masa dengan si dia, aku takde pun layan lelaki laen tapi kenapa die layan perempuan laen dalam masa ngan aku? Ceh, tak buley pakai itu orang. Kite setia kat die, die lempar taik pulak kat kite. Nasib aku dapat elak, lau tak kena samak.hehehehhe.

Q: Apakah anda seorang yang mudah cemburu?
A: Nak jawab tak? Yup, I am jealous tapi jealous aku bertempat. Dah tahu die de discussion ngan kawan, takkan aku nak gi cakap yang dorang dating. Laenlah lau memang terang lagi bersuluh ngan lampu jalan tue. Mau dua2 aku perembat ngan kete pak guard. Huhuhu..

Okay, Abg Ben? De soklan lagi? Takde? Okay, tata..ZassssSSS...


3 comments:

  1. singgah bca pendapt..:)


    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

    ReplyDelete
  2. salam ziarah dar segmen s0al hati En Ben...

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen BA
    salam perkenalan

    macam2 pendapat tentang cinta
    jom baca pendapat saya!
    http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/segmen-ben-ashaari-soal-cinta.html

    ReplyDelete

Yun sangat-sangat menghargai komen-komen dari anda kerana dari komen anda Yun ada semangat untuk menulis. Terima kasih ^_^