My Fellow Followers

Tuesday, March 22, 2011

Segmen :: Aku dan Sekolah

Sekolah?
Sekolah lagi ker?;p

Assalamualaikum sume. Dah nak tido ker? Ala, lek ar, malam masih muda kowt. Erkk,sok de class kol8 Yun.(-.-").  Pendek cite, tadi jejalan kat 'Taman Blogwalking' and dengan jasa baik Abg Ben, aku masuk lagi segmen tapi kali nie bukan Abg Ben punya segmen. Tapi adik Aniss. Rabu nie keluarlah result SPM beliau. Mari ramai2 doakan agar keputusan beliau memberangsangkan. :)


Klik if nak join

Makna sekolah bagi anda?
Sekolah tempat menuntut ilmu kan? Semua orang tahu. Tapi bagi aku, sekolah rumah kedua aku. Kat rumah, kita ada mak, ayah, adik beradik. Tapi kat sekolah, kita ada kengkawan and cikgu. Segala tension kat umah, hilang bila ada kat sekolah. That my opinion about school ye.:)

Ceritakan kenangan manis anda di sekolah
Banyak sebenarnya kenangan manis nie tapi aku cume cite yang termanis je la yer. Kenangan termanis bila aku ngan kengkawan yang lain menghandle sambutan Hari Guru tahun 2006 dulu. Bermula daripada persiapan sampailah ke berlangsungnya majlis tue. Kitorang dapat pujian daripada semua guru lepas tue (berbaloi ponteng kelas gara2 nak bagi surprise kat cikgu2 semua.). Next kenangan manis bila kitorang sekali lagi diberi kepercayaan untuk mencipta lagu pengawas. Sampai sekarang, lagu tue masih dinyanyikan oleh generasi selepas kitorang. Yang membanggakan, siap dapat credit tau. Penulis lirik dan pencipta lagu.Hehehe..

Ceritakan kenangan pahit anda di sekolah
Kenangan pahit? Jap, ade ke tak ek? Ha, ader2. Kenangan pahit di mana aku kena ketuk ketampi sebab tak dapat jawab soalan Sejarah. Time tue lau aku tak silap time form 1. Malu campur bengang seyh sebab aku dengan kawan aku jewk pompuan yang kena ketuk ketampi time time. Kesudahannya, sebelum kelas Sejarah kitorang akan pastikan hafal nota awal2 if tak kena denda lagi.ngee~~. Cikgu yang denda kitorang tue pun sekrang dah pindah ikot suami die. Tah die egt ke tak dekat anak murid die yang paling terejal dalam kelas tue.;p

Okay, dah siap. Sekarang, aku bukan dak sekolah lagi. So, cuma gambar masa sekolah la yang menjadi memori yang aku pernah bergelar dak sekolah. Gambar nie di ambil beberapa hari sebelum exam STPM tahun 2008.




p/s: Tetiba terasa nak balik ke sekolah pulak. Nak rasa pakai baju sekolah, kasut sekolah..hehe


1 comment:

  1. aminn :):) terima kaseh join n doakan kejayaan aniss...

    ReplyDelete

Yun sangat-sangat menghargai komen-komen dari anda kerana dari komen anda Yun ada semangat untuk menulis. Terima kasih ^_^